Udruga “Seoska idila”, Ada

Članovi Udruge Seoska idila, Ada

Udruga Seoska idila Ada službeno je osnovana 19.11.2013. godine na čelu s predsjednicom Slobodankom Bijelić i zamjenicom predsjednice Jelenom Prošić. Tada je Udruga brojala ukupno 22 člana, kako ženskih, tako i muških. Njihov cilj bio je očuvati tradiciju, potaknuti kreativnost i organizirati društvene aktivnosti, kako u Adi, tako i u cijeloj Općini Šodolovci i okolini. Počelo se s organizacijom tematskih izložbi proizvoda izrađenih od materijala iz prirode.

Uz financijsku podršku Općine Šodolovci, Udruga je proširila svoj asortiman materijala, pa su tematske izložbe postajale sve bogatije. Izložbe su održavane kako u Adi, tako i u okolnim mjestima. Od osnivanja, članovi Udruge su počeli tradicionalno obilježavati godišnjice postojanja prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Do sada su učesnici programa bili gosti iz KUD-a „Zora“ iz Silaša, KUD-a „Sveti Sava“ iz Tenje, KUD-a „Srem“ iz Markušice i muška pjevačka grupa „Naši koreni“ iz Borova.

Prošle godine Udruga je proslavila svoju 3. godišnjicu postojanja. Osim godišnjice postojanja, članovi Udruge od osnivanja pomažu u organizaciji proslave povodom Dana žena u Adi. Time svi zajedno rade na ostvarenju zajedničkog cilja, a to je očuvanje tradicije i poticanje društvenih aktivnosti u Adi i okolini kako bi se poboljšala kvaliteta života ljudi koji žive na ovim prostorima.

 

Predsjednica: Slobodanka Bijelić
Zamjenica predsjednice: Jelena Prošić
Adresa: Glavna 6, Ada
OIB: 33519729947
IBAN: HR27 2340 0091 1001 4062 5
Kontakt tel. (predsjednica): 091/400-3481
Skip to content