Kultura i religija 

Vidovdanski sabor u Šodolovcima

Povodom praznika Vidovdana –  slave srpskog naroda koji nas opominje na pobedu i vaskrsenje, u sredu, 28. juna 2017. godine, sa početkom u 12:00 časova, kod Časnog Krsta, u centru Šodolovaca, proslavljena je seoska slava Svetoga Kneza Lazara mučenika Kosovskog i svetih srpskih mučenika. Zvono sa seoskog zvonika pozvalo je narod na molitvu, koji je sa pobožnošću prilazio Časnom Krstu. Ovogodišnji kuma, Draginja Kovačević iz Petrove Slatine, sa iskrenom hrišćanskom ljubavlju, a u slavu i čast Svetoga mučenika Kneza Lazara i svih Svetih mučenika srpskih, sa svojom porodicom, pripremila je Slavski kolač i žito. Za novog kuma o ovoj seoskoj slavi javio se Samir Srdić iz Šodolovaca, koji je svečano od ovogodišnje kume primio četvrtinu slavskog kolača u slavu i čast Svetog mučenika Kneza Lazara.

Nadležni paroh protojerej-stavrofor Miljen Ilić, u prigodnoj besedi, obratio se kumovima  i sabranom narodu Božjem besedom o ovom velikom prazniku, čestitajući svima ovaj veliki praznik.

Ovom prilikom gospodin Milan Radišić iz Šodolovaca, odbornik naše Crkvene Opštine, u ime C.O.-e petrovoslatinske, uručio je zahvalnicu ovogodišnjoj kumi o seoskoj slavi ovog divnog ugodnika Božjeg.

Ovogodišnji kumovi pozvali su prisutan narod, koji se sabrao na molitvi, da se posluže za trpezom ljubavi koju su pripremili,  gde se slavlje nastavilo u jednom divnom raspoloženju vidovdanskog sabora u Šodolovcima.

Komentari

Skip to content