PROJEKT ZAJEDNO U ZAJEDNICI U OPĆINI ŠODOLOVCI

Naziv projekta: Zajedno u zajednici u Općini Šodolovci, UP.02.2.2.06.0013
Korisnik projekta: Općina Šodolovci, Ive Andrića 3, Šodolovci
Partner projekta: DVD Silaš
Razdoblje provedbe projekta: 05.10.2020-05.10.2022.
Ukupna vrijednost projekta: 1.497.477,76 kuna

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Općina Šodolovci započela je s provedbom Projekta skrbi za stare i nemoćne osobe pod nazivom “Zajedno u zajednici u Općini Šodolovci “.

Kroz ovaj projekt želi se povećati socijalna uključenost i kavlitetniji život ciljane skupine, a sve kroz pružanje usluge prijevoza i organizaciju dnevnih aktivnosti i psihološkog osnaživanja osoba starijih od 65 godina s područja Općine Šodolovci.

Ukupno trajanje projekta je 24 mjeseca, počevši od 05.10.2020.godine. Kroz projekt 4 djelatnika sklopila su ugovor o radu na određeno vrijeme.

Tijekom trajanja projekta ,djelatnici i volonteri će biti na raspolaganju starijima i nemoćnima. Oni će svakodnevno imati zadatak organizirati svakodnevne aktivnosti,kao što su sportske aktivnosti i dnevne aktivnosti. Uz adaptaciju prostora Općine Šodolovci¸za što kvalitetniju provedbu radionica priklagođenih za starije i nemoćne, nabavit će se i novo kombi vozilo za prijevoz ciljane skupine.

Za sportske aktivnosti organizirat će se radionice za pripadnike ciljane skupine ( osobama starijim od 65 godna), iste uključuju slijedeće: tjelovježbu za starije , savjetovanje oko zdrave ishrane, organizacija piknika i slična druženja.
U sklopu dnevnih aktivnosti organizirat će se kulturno – rekreativne radionice u sklopu dnevnog boravka, druženje kroz društvene igre, ples, ručnu radinost i slične aktivnosti.

Svakodnevno će se obavljati usluga prijevoza korisnika (osoba straijih od 65 godina) , a koji žive sami, svakog radnog dana.
Usluge su slijedeće:
• Dostava lijekova
• Dostava kućanskih potrepština
• Prijevoz u bolnicu i ambulantu
• Prijevoz u različite javne ustanove
• Prijevoz na radionice

Cilj projketa:

Projektom se kroz organizaciju dnevnih aktivnosti i psihološkog osnaživanja osoba starijih od 65 godina s područja Općine omogućuje kvalitetniji život ciljane skupine, kao i njihovo uključivanje u zajednicu.
Provedbom projketa omogućit ce se nadomjestak nedostatku ustanova nužnim za kvalitetniji život krajnjih korisnika. Projekt “Zajedno u zajednici u Općini Šodolovci” rezultirat će unaprijeđenjem kvalitete života starijih i nemoćnih osoba iznad 65 godina, a osigurat će se zapošljavanje i edukacija djelatnika i volontera s ciljem jačanja njihovih kapaciteta za daljnju što kvalitetniju provedbu projektnih aktivnosti.

Kontakt telefon:
031/270-894

Zajedno u zajednici

Skip to content