Izdvojeno Obavijesti 

IZGRADNJA I OPREMANJE DJEČJEG IGRALIŠTA U NASELJU PETROVA SLATINA

U naselju Petrova Slatina u neposrednoj blizini društvenog doma izgrađeno je i opremljeno dječje igralište sa šest novih sprava. Postavljena su tri igrala za djecu i to vrtuljak, penjalica i kombinirano igralo. Osim toga također su postavljene i tri sprave za rekreativno vježbanje i to eliptična hodalica, kosa klupa te polužna stolica.

Cilj je bio da se u samom središtu naselja uredi kutak koji će biti pogodan za sigurnu i bezbrižnu dječju igru i vježbanje a sve kako bi se promovirao boravak na svježem zraku, zdrave navike tjelesne aktivnosti te socijalizacija naših najmlađih stanovnika kroz igru i druženje.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Naprijed navedena investicija realizirana je sredstvima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine. i to sa odobrenom potporom u iznosu od 111.600,00 kuna dok je ukupna vrijednost investicije iznosila 115.625,00 kuna.

Po okončanju ovog projekta Općina Šodolovci osim što je obogatila postojeće sadržaje za djecu unaprijedila je i svoju postojeću komunalnu infrastrukturu te time utjecala na kvalitetnije i funkcionalnije korištenje slobodnog vremena djece u naselju Petrova Slatina.

 

 

 

 

 

Skip to content